“ÖĞRETMENİME BİR FİDAN” PROJESİ BASIN BÜLTENİ 20 KASIM 2018

Öğretmenler İçin En Anlamlı Hediye: “ÖĞRETMENİME BİR FİDAN” PROJESİ

HEDEF: HER ÖĞRETMENE BİR FİDAN

HEDEF: BİR MİLYON ÖĞRETMENE BİR MİLYON FİDAN

ÇEKUD ile E-DER’in ortaklaşa yürüttüğü “Öğretmenime Bir Fidan” ağaçlandırma projesinde bir milyon fidan bağışına ulaşılarak Türkiye’deki her öğretmeni temsilen bir fidan dikilmesi hedefleniyor.

https://twitter.com/dikiliagacimvar    https://www.instagram.com/dikiliagacimvar    https://www.facebook.com/dikiliagacimvar

www.ogretmenimebirfidan.org      ///       www.dikiliagacimvar.com

Çevre Kuruluşları Derneği (ÇEKÜD) “En anlamlı hediye” sloganıyla öğretmenler için çok özel bir projeyi hayata geçiriyor. Eğitim ve Değişim Derneği (E-DER) ile ortaklaşa yürütülen “Öğretmenime Bir Fidan” ağaçlandırma projesiyle bir milyon fidan bağışına ulaşılması hedefleniyor.

Bir yandan öğretmenleri bir yandan da doğayı sevindirmenin amaçlandığı projenin tanıtımında “Bir fidanın kıymetini en iyi bilendir o. Fidanlarınla öğretmenine dünyayı hediye edebilirsin.” İfadesine yer veriliyor.

Fidan hediye etme fikri üzerinden yola çıkılan proje, diğer bir yönüyle çok etkili ve uzun süreli bir eğitim projesi olma özelliği e taşıyor.

E-DER başkanı Ali Kocadayı “Öğretmenime Bir Fidan” projesine ilişkin şu değerlendirmede bulundu:

“Öğretmenlerimizin hatırasını  yaşatmak, onlara vefa borcumuzu bir nebze de olsun ödeyebilmek amacıyla adı küçük, manevi değeri büyük olan bir etkinlik başlatmış bulunuyoruz.

Hangimizin öğretmeni yok ki? Öğretmenlerimiz hayatımızda olmasaydı ne olurdu? Öğretmenler bize kattıkları ile aslında doğadaki hava gibi hayat boyu bizimle. Doğada oksijen ne ise, hayatımızda öğretmenin yeri de o kadar ciddi öneme sahip.

Çevre Kuruluşları Derneği (ÇEKÜD) ’ün ağaçlandırma konusundaki tecrübe ve birikimlerini eğitim camiasıyla birleştirip 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı boyunca devam ettirerek hem öğretmenlerimizin kıymetiyle ilgili hem de fidan dikme konusunda özellikle öğrencilerimiz tarafında farkındalık oluşturmayı hedeflemekteyiz. Hayalimiz ve ümidimiz binlerce ‘ÖğretmenimeBirFidan’ ormanı oluşturarak hem doğaya hem de öğretmenlerimize borcumuzu ödemektir.  ÇEKÜD ile birlikte ilk ormanımızı Allah nasip ederse 24 Kasım 2018 Cumartesi günü İstanbul Şile’de oluşturuyoruz. Saat 11.00 de başlayacak fidan dikim şenliğimize müsait olan herkesi bekliyoruz.”

Çok sayıda projenin yanı sıra, çevre konusunda ulusal ve uluslararası bir çok etkinliği de başarıyla gerçekleştiren, Kamu Yararına Çalışan Dernek Statüsüne sahip ÇEKÜD tarafından proje detayları hakkında şu bilgilere yer verildi:

“ÇEKÜD olarak birçok proje yaptık ve birçok kurumla işbirliği içerisindeyiz. Derneğimizin dikimine aracı olduğu fidan sayısı milyonları bulmaktadır. E-DER’le birlikte gerçekleştirdiğimiz ‘Öğretmenime Bir Fidan’ projesi bizi hayli heyecanlandırıyor.

Gerçekten düşündüğümüzde fidan hediye etmek en anlamlı hediye. Bu proje ile fidan dikerek hem doğanın, hem de öğretmenlerimizin gönlünü yapıyoruz. Belki daha da önemlisi çocuklarımızın gönlünü dolduruyoruz.

Doğa sevgisi, öğretmen sevgisi, paylaşma ve vefa duygusu ile asıl çocuklarımızın gönlünü dolduruyoruz. Bizi en çok sevindiren ve heyecanlandıran da burası. Fidan bağışları için bizim bir süre önce başlattığımız dikiliagacimvar.com web sayfamız online olarak 7/24 hizmet vermektedir.

Burada fidan hediye eden kullanıcı kime hediye ettiğini, kendi adını soyadını ve kaç adet fidan hediye ettiğini sisteme girdikten sonra otomatik olarak sertifika da hazırlayabiliyor.

Sertifikasını dilerse yazdırır, dilerse istediği e-posta adresine sistem üzerinden e-posta olarak gönderebilir. Biz, gereksizse bastırmayın diyoruz. Bağışlanan fidanlar ilerleyen süreçte açıklayacağımız çeşitli dikim alanlarında ‘Öğretmenime Bir Fidan’ ormanlarında toprakla buluşacaklar.”

Fidan bağışı, 24 Kasım’dkai etkinlikle birlikte faaliyete geçecek olan projenin web sitesi www.ogretmenimebirfidan.org üzerinden, bu süreçte aktif olan www.dikiliagacimvar.com web sitesi aracılığıyla veya bizzat ÇEKÜD Derneği ile 02165303111 iletişim kurularak yapılabiliyor. Projede bu yıl içi bir milyon fidan bağışıyla, en azından her öğretmen için bir fidan dikmek hedefine ulaşılmak isteniyor. Güncel bilgiler ve etkinlik duyuruları, sosyal medya hesaplarından duyurulmaya devam ediyor.

Etkinlik Bilgisi:

“Dikili Ağacım Var” FİDAN DİKİM ŞENLİĞİ

24 Kasım 2018 Cumartesi – Saat 11.00 – Şile / İstanbul

PROJE KOORDİNASYON SORUMLUSU İSİM ve CEP NUMARASI:

Cengiz Kömürcü  05333473851

Mehmet Elmaz 05332571522

#ÖğretmenimeBirFidan

www.twitter.com/dikiliagacimvar
www.instagram.com/dikiliagacimvar
www.facebook.com/dikiliagacimvar

www.twitter.com/cekud
www.instagram.com/cekud_
www.facebook.com/cekud

ÇEKUD
Adres: Altunizade Mah. Yetimhane Sk.
No: 8/3 Üsküdar – İstanbul
0(216) 530 31 11