Amacımızı, dil eğitimi sürecinde yaşanılan problemlere çözüm önerileri üretmek, ülkemizin kalkınması için gerekli olan nitelikli insan gücüne erişilmesi için yabancı dil öğretiminin başarısı konusunda faaliyetlerde bilimsel zemin oluşturabilmek olarak özetleyebilirim.”
Karademir, dil öğreniminin en önemli safhalarından birinin de ana dilini iyi bilmekten geçtiğini belirterek, “Türkçe iyi bilinmeden, herhangi bir yabancı dilin gerektiği kadar iyi öğrenilemeyeceğini düşünüyorum. Bu açıdan aslında eğitim ve öğretimin her kademesinde verilen Türkçe eğitiminin de kalitesinin yükseltilmesi gereklidir.” diye konuştu.
Çalıştayın sonuç çıktıları Bakan Özer’e sunulacak
Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Serkan Gür ise Türkiye’nin gelişiminde yabancı dil eğitiminin önemli olduğunu aktardı.
Yabancı dil bilmenin kalkınmanın ayaklarından biri olduğunu dile getiren Gür, “Bu çalıştayın sonuç çıktılarını Bakanımız Mahmut Özer’e, Sayın Rektörümle beraber sunacağız. Çalıştayın sonuçlarının değerlendirilmesi ve uygulamaya konulması, öğrencilere dil öğrenimi konusunda yenilikler getirecektir. Böylece öğrencilerimizin yabancı dil öğrenmiş olmaları, yarının dünyasında yer edinmelerinin anahtarı olacaktır. Uluslararası alanda son sözü söyleyebilecek hale gelebileceklerdir.” ifadelerini kullandı.
E-DER Eğitim ve Değişim Derneği Bursa Temsilcisi Ümit Sadık Kurşun da eğitim, ekonomi ve enerji alanında elde edilen gücün, ülkeler açısından dünya genelinde önde olma sonucunu getirdiğini vurguladı.
Kurşun, başarının anahtarının eğitimden geçtiğine değinerek, “Bu anlamda dünyada önde olmak için ideal eğitim sistemine ulaşmak en önemli hedef olmalıdır. Eğitimin güzelleşmesi insan davranışının iyileşmesi, bilim ve teknolojinin gelişmesini getirir. Dernek olarak üye ve gönüllülerimiz ile eğitimin güzelleşmesi üzerine çaba sarf etmekteyiz.” dedi.
Açılış konuşmaların ardından, üniversitede yabancı diller alanında görev yapan öğretim görevlileri ile ingilizce öğretmenlerinin yer aldığı çalıştay oturumları başladı. İki oturum olarak planlanan müzakere oturumlarının ardından verilen aradan sonra raporlama oturumları başladı. Çalışma gruplarının raporlarını tamamlamasıyla çalıştayın sonuç bildirgesini okumak üzere kapanış bölümüne geçildi.
Çalıştay ortaklarından Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne, ev sahipliğini de üstlenen Bursa Teknik Üniversitesi’ne, çalıştaya katılan akademisyenlerimize ve ingilizce öğretmenlerimize teşekkür ederiz.