“TÜRKİYE’DEKİ ORTAÖĞRETİM VE YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARINDA YABANCI DİL OLARAK İNGİLİZCE ÖĞRETİMİ” ÇALIŞTAY RAPORUMUZ YAYIMLANDI

“Türkiye’deki Ortaöğretim ve Yükseköğretim Kurumlarında Yabancı Dil Olarak İngilizce Öğretimi” Çalıştay Raporu Yayımlandı

Derneğimiz Bursa İl Temsilciliği, Bursa Teknik Üniversitesi ve Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde 9 Şubat 2022 Çarşamba günü Bursa Teknik Üniversitesi Mimar Sinan yerleşkesinde gerçekleştirdiği  “Türkiye’deki Ortaöğretim ve Yükseköğretim Kurumlarında Yabancı Dil Olarak İngilizce Öğretimi” Çalıştay Raporu yayımlandı. Akademisyen ve eğitimcilerin iştirak ettiği çalıştayın ardından hazırlanan “Çalıştay Sonuç Bildirisi”  yayımlandı.

“Türkiye’deki Ortaöğretim ve Yükseköğretim Kurumlarında Yabancı Dil Olarak İngilizce Öğretimi” Çalıştayı’nda 7 başlık ele alınmıştı. Bunlar:

  1. İngilizce Öğretimine İlişkin Öğretmen Görüşleri
  2. İngilizce Dersi Öğretim Programları
  3. İngilizce Öğretiminde Kullanılan Ders Materyalleri

     

  4. İngilizce Öğretiminde İyi Uygulama Örnekleri ve Tecrübe Paylaşımı

     

  5. İngilizce Öğretiminde Sınıf İçi Öğretmen ve Öğrenci Rolleri

     

  6. İngilizce Öğretmenlerinin Mesleki Gelişim İhtiyaçları

     

  7. Covid-19 ve Sonrası İngilizce Öğretimi: Sorunlar ve Çözüm Önerileri başlıklarıydı.

    Ele alınan başlıklarla ilgili bir taraftan mevcut durumun tespiti yapılırken öte yandan  öneriler sıralanarak nihai rapor hazırlandı. Gerek çalıştayın düzenlenmesinde ve raporlama aşamasında büyük emekleri bulunan Bursa Teknik Üniversitesi’ne ve Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze teşekkür ediyoruz. Derneğimizin Bursa temsilcisi Sn Ümit Sadık Kurşun’u tebrik ediyor, raporumuzun alanında ufuk açıcı ve yol gösterici olmasını diliyoruz.

    “Çalıştay Raporuna” ulaşmak için TIKLAYINIZ
    “Çalıştay programının tüm detayları için  TIKLAYINIZ