EĞİTİM DEĞİŞİM SEMİNERLERİNİN ONUNCUSU DÜZENLENDİ

 “Sevmeyi öğrenmemiz lazım, sevmeyi öğrenme dersleri koymamız lazım.

E-DER Eğitim ve Değişim Derneği – İstanbul Medipol Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen Eğitim Değişim Seminerleri’nin onuncusu İstanbul Medipol Üniversitesi Kavacık Güney Yerleşkesinde yapıldı. 21 Ekim 2018 Pazar günü “DEĞİŞİM İÇİN İDEAL AİLE” başlığı ile gerçekleşen seminerin konuşmacısı, Araştırmacı Yazar Sema MARAŞLI oldu. Program E-DER Eğitim ve Değişim Derneği’nin www.facebook.com/egitimvedegisim hesabından da canlı olarak yayınlandı.

E-DER Yön. Kur. Bşk. Ali KOCADAYI’nın selamlama konuşmasıyla başlayan seminer; akademisyenlerin, çeşitli branşlardan öğretmenlerin, sendikaların ve çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin ve katılımı ile gerçekleşti.

Katılımcıları selamlayan E-DER Yön. Kur. Bşk. Ali KOCADAYI:

” Eğitim her şeyin başıdır. Eğitim sahasındaki problemlerini çözememiş bir millet hiçbir problemini çözememiş demektir. Maddi ve manevi kalkınma ve ilerlemenin olmazsa olmaz şartı teoride doğru hazırlanmış, pratikte de iyi uygulanmış ideal bir eğitim sistemidir. Günümüzde bozuk insan davranışlarından rahatsız isek, eğitimi güzelleştirmeliyiz. Ekonomide, sanayide, bilim ve fende muasır medeniyetleri geçmek istiyorsak, eğitimi güzelleştirmeliyiz. Sevgi, saygı, erdem, ahlak, hoşgörü, asalet ve adalet gibi kavramları yitirdiğimizden endişe ediyorsak eğitimi güzelleştirmeliyiz. Tıpta ilerlemek, teknoloji alanında yükselmek, sosyal bilimlerde gelişmek istiyorsak eğitimi güzelleştirmeliyiz. Doğaya, çevreye, yeşile karşı hoyrat davrandığımız kanısındaysak eğitimi güzelleştirmeliyiz. Günümüzde her şeyi güzelleştirmek istiyorsak, öncelikle eğitimi iyileştirmeli, eğitimi güzelleştirmeliyiz. Eğitim öğretim sahasında faaliyet gösteren bir derneğin mensupları – yöneticileri olarak heyecanımızın bir sebebi de budur. Heyecanımızın nedeni her şeyi güzelleştirme arzumuzdur, hevesimizdir, istek ve irademizdir.   diyerek E-DER faaliyetleri hakkında bilgiler verdi ve katılımcılara teşekkür ederek sözlerini sonlandırdı.

Seminere konuşmacı olarak katılan Araştırmacı Yazar Sema MARAŞLI “DEĞİŞİM İÇİN İDEAL AİLE”  başlıklı sunumunu gerçekleştirdi.

E-DER yönetimine teşekkür edip katılımcıları selamlayan MARAŞLI, sözlerine değişime vurgu yaparak başladı:
“Değişim her zaman zordur, sancılıdır, emek ister ve değişim aileden başlar. Bizler batının eğitimin modeliyle çocuklar yetiştiriyoruz. Bunun sonucunda da narsist gençler ve çocuklar yetişiyor.” diyen MARAŞLI:

” Ailede  hitaplar çok önemli. Herkesin cinsiyetine,rolüne uygun hitap kullanılmalı. İnsanda hitaplar kişilerin konumunu belirler. Herkes durması gerektiği yeri hitaplarla bilir. Çocuk hayatın sert yönünü babadan, yumuşak yönünü de anneden öğrenir.” dedi.

MARAŞLI, sözlerinin  devamında ise  batıdaki aile durumlarına ve olumsuz çocuk yetiştirme tarzlarına örnekler verdi:
“Batıya çok yaklaştık, artık orada insanlar evlenmiyor. Batıda ‘Yalnızlar Bakanlığı’ kuruldu. İnsanlar evlenmekten korkuyor artık. Sistem bozulduğu için gençler artık anne şefkati görmediklerini düşünüyor. Yapılan araştırmalarda çocukların baba otoritesini kabul ettiği görülmektedir.  Çünkü yaratılış bu şekilde… Fakat ebeveynler olarak yaşadığımız en temel sorun; annelerin babalık yapması,babaların da ailede pasif davranması…” dedi.

Erkek ve kadın arasındaki yaratılış farklılıklarından da bahseden MARAŞLI sözlerine şu şekilde devam etti:

‘’Erkek güçlü ve güvenilir olduğunda, ailede geçim olur. Bir evlilikte eşler ya güzel geçinecek, itaat edecek yada bir çözüm bulunacak. Her sevgiden elektrik yayılıyor, her nefretten de bir şeytan meydana geliyor. Aslında bizler nefretle kendi şeytanlarımızı meydana getiriyoruz. Bir kadın çalışıyorsa evde yemek yaptığında akşam yemek tabağını masaya vura vura koyuyor. Çünkü erkeğinin ona yardım etmediğini düşünüyor. Aynı şekilde kadınlarımıza da son zamanlarda erkek işleri yaptırmaya çalışıyorlar.Oysa fıtrat gereği kadın naif yaratılmış, neden gidip erkek işleri yapmaya çalışsın?

Herkes birbirine muhtaç bu yaşamda. Erkek kadının yemeğine,bakımına muhtaç; kadın da erkeğin parasına,idaresine… Muhtaç olmak kulluğun verdiği doğal bir durumdur. Cinsiyet eşitliği denilerek bilinçaltı yönlendirmelerle son zamanlarda insanlar son derece yanlış eğitiliyor. ’’ diyerek sözlerini sonlandırdı.

Programın devamında soru-cevap bölümüne geçildi. Araştırmacı Yazar Sema MARAŞLI  katılımcıların sorularını cevaplandırdı. Ardından plaket takdimi ile program sona erdi.