E-DER Gönülleri 11 Temmuz – 18 Temmuz 2018 Tarihlerinde “Büyük Balkan Turu” Gerçekleştirdi

Turda  Saraybosna (Bosna Hersek) – Mostar / Pocıtel / Blagaj (Bosna Hersek) – Kotor / Budva / Bar (Karadağ) – İşkodra / Tiran (Arnavutluk) – Belgrad Kalesi(Sırbistan) – Ohrid / Kalkandelen / (Makedonya) Üsküp gibi şehir ve mekanlar görüldü.

Saraybosna’da Aliya İzzet Begoviçin mezarı, Başçarşı, Gazi Hüsrev Bey Camii, Savaş Tüneli, Bosna Nehrinin doğduğu yerleri gören E-DER gönüllüleri, Blagay Alperenler Tekkesi’ni Mostar ve Tarihi Mostar Köprüsünü, Tika tarafından restore edilen Konyiç’de bulunan Osmanlı eseri tarihi Konyiç Köprüsü’nü gördü ve 2. Dünya savaşında Yablanitsa’da yıkılan köprü ve Bosna Savaşı’ndan kalan izleri de yerinde inceledi.
Osmanlı mirası Poçitel köyüne uğrayıp Karadağ Cumhuriyetinde bulunan tarihi Kotor Kale Şehri ve Arnavutluk Başkenti Tiran İskender Bey Meydanında vakit geçiren, Ethem Bey Camii’ni ve Ohrid Halveti Pir Mehmet Hayati Hazretlerinin Tekkesini ziyaret eden ekip, Kosova Piriştine’yi gezdi. Sultan 1. Murad’ın bastığı Akçe’yi görüp şehit edilişini rehberden dinleyen E-DER gönüllüleri Yaşar Paşa ve Sultan Mehmed Fatih Camii hakkında da bilgi aldı
Sırbistan’ın başkenti Belgrad şehrini; tarihi Belgrad Kalesi’ni hayranlıkla gezip Sava ve Tuna nehirlerinin birleştiği yeri izleyen E-DER gönüllüleri Kale Meydanında soluklandılar. Belgrad’da bulunan tek camii olan Bayraklı Camii de ziyaret eden ekip tarihi güzellikleriyle Belgrad şehrini ve keyif dolu bir haftayı geride bırakıp 18 Temmuz 2018 akşamında Türkiye’ye döndü.

Osmanlı mirası Evlad-ı Fatihan topraklarında ceddimizin bırakmış olduğu samimi, sıcak ve zengin kültürel birikimlerini yerinde gören ve rehber eşliğinde detaylı bilgiler alan E-DER Balkan Turu Ekibi, 11-18 Temmuz 2018 tarihleri arasındaki “Büyük Balkan Gezisi”ni böylece tamamlamış oldu.